Kako shujšati v noge?

Kako hitro in učinkovito shujšati v noge? S to težavo se pogosto srečamo pred poletjem, ko nastopi čas kratkih kril, kratkih hlač in kopalk. Toda, če ste vztrajni in pripravljeni v to vložiti nekaj truda, lahko še pred poletjem odpravite to težavo ter shujšate v noge in oblikujete močna in lepa stegna.

Kako shujšati v noge s pravilno prehrano?

Pravilna prehrana je del odgovora na vprašanje, kako shujšati in oblikovati lepe noge. V ta namen boste morali začeti uživati nekaj več beljakovin, kot ste jih do sedaj, in se povsem odpovejte sladkarijam in sladkim pijačam. Pomembno je tudi, da enostavne ogljikove hidrate nadomestite s sestavljenimi (polnozrnata žita, stročnice, …), a ti naj predstavljajo le 60% zaužitih kalorij. Za to, da boste shujšali v noge, se ni potrebno odpovedovati maščobam, le pravilne morate izbrati. Uživajte živila z omega-3 maščobnimi kislinami (oreščki, semena, losos) in se odpovejte maslu in ocvrti hrani. Ne glede na to, če želite shujšati le v noge, ali pa se na splošno sprašujete kako shujšati, je dobro upoštevati naslednji nasvet: jejte majhne obroke (majhne porcije), a privoščite si jih večkrat na dan.

Kako s pravimi vajami shujšati v noge?

Shujšati v noge ni težavno tudi zato, ker lahko vse potrebne telesne vaje opravljate kar sami, doma ali v naravi. Za ogrevanje mišic je dobro pred vsako vadbo hoditi do 5 minut, temu pa naj sledi raztegovanje mišic. Po tem bodo vaša stegna in noge pripravljena na prave shujševalne vaje. Tek, kolesarjenje, organizirane vadbe in počepi so idealni za hujšanje v noge.